Παπούλιας: O πολιτισμός φαίνεται στο πως αντιμετωπίζουμε τα άτομα με αναπηρία - iefimerida.gr

Παπούλιας: O πολιτισμός φαίνεται στο πως αντιμετωπίζουμε τα άτομα με αναπηρία

Παπούλιας: «ο πολιτισμός φαίνεται στο πως αντιμετωπίζει η κοινωνία τα ευαίσθητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μίλησε για τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας ως στοιχεία πολιτισμού της κοινωνίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μέρα κατά των διακρίσεων.

«Ο βαθμός πολιτισμού μιας κοινωνίας, προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία» δήλωσε ο κ Παπούλιας, προσθέτοντας ότι σήμερα είναι μία μέρα ενάντια στις διακρίσεις που υφίστανται οι συμπολίτες μας με αναπηρία, οι οποίοι δίνουν μία άνιση μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας: «Κάθε σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να οραματίζεται και να προσδοκά την παροχή ίσων ευκαιριών στην παιδεία, στην εργασία, την πλήρη συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής».

Τέλος τόνισε ότι «σε μια περίοδο που η Ελλάδα ταλανίζεται από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, θα είναι λάθος στο όνομα αυτής η υιοθέτηση μη προνομιακών πολιτικών, που θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση παροχής υπηρεσιών και υποδομών, που θα εξασφάλιζαν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους με αναπηρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ