Το πρώτο γραπτό μήνυμα σε κινητό κλείνει σήμερα 20 χρόνια - iefimerida.gr

Το πρώτο γραπτό μήνυμα σε κινητό κλείνει σήμερα 20 χρόνια

Το πρώτο γραπτό μήνυμα σε κινητό κλείνει σήμερα 20 χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, εστάλη το πρώτο γραπτό μήνυμα (sms) από υπολογιστή σε κινητό. Στις 3 Δεκεμβρίου 1992, ο Νιλ Πάπγουορθ, προγραμματιστής της εταιρίας Sema στο Νιούμπερι της Αγγλίας, έστειλε sms μέσω υπολογιστή στον φίλο του και εργαζόμενο σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας Ρίτσαρντ Τζάρβις. Κανείς τους ωστόσο δε μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη.

Το μήνυμα έλεγε απλώς «Καλά Χριστούγεννα» και ήταν το πρώτο βήμα για την μετέπειτα δημιουργία γραπτής επικοινωνίας μέσω κινητών και μόλις η αρχή για τον καταιγισμό μηνυμάτων που θα επακολουθούσε τα επόμενα 20 χρόνια.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι άτομα ηλικίας 18 με 25 ετών ανταλλάσσουν περισσότερα από 20 μηνύματα ημερισίως (140 τη βδομάδα), ενώ τουλάχιστον 3,7 δισ. άνθρωποι επικοινωνούν καθημερινά μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Το sms (Short Message Service) θεωρείται πλέον ο πιο πρακτικός και πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας και τα μηνύματα που αποστέλλονται ετησίως σε παγκόσμια κλίμακα φτάνουν περίπου τα 8 τρισ. sms.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ