Οι Αρκτικές αλεπούδες εκπέμπουν SOS [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Αρκτικές αλεπούδες εκπέμπουν SOS [εικόνες]

Οι Αρκτικές αλεπούδες εκπέμπουν SOS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δεκέμβρης μπήκε για τα καλά και ο καιρός σιγά σιγά παγώνει, ενώ πολλές περιοχές κυρίως στα ορεινά της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και χιονοπόλεμο αυτές τις μέρες. Ωστόσο υπάρχει κάτι που δυστυχώς όσο και να χιονίσει δεν πρόκειται να δούμε ποτέ στην Ελλάδα: οι πανέμορφες αλεπούδες του χιονιού.

Οι αρκτικές αλεπούδες (Vulpes lagopus) ζουν κυρίως στο παγωμένο Βόρειο Ημισφαίριο της Γης και όπως προδίδει και το όνομά τους είναι ειδικά προσαρμοσμένες να ζουν σε ψυχρά περιβάλλοντα. Το πανέμορφο αυτό ζώο δεν ξεπερνάει σε μέγεθος τα 85 εκατοστά και έχει ένα ζεστό χοντρό τρίχωμα που είναι ιδιαίτερο, αφού το καλοκαίρι είναι καφέ και τον χειμώνα γίνεται άσπρο.

Τρέφονται κυρίως με μούρα και φύκια, αλλά και με μικρά τρωκτικά, ψάρια και αυγά πουλιών, ενώ είναι από τα ελάχιστα μονογαμικά θηλαστικά στον κόσμο, αφού στην πρώτη περίοδο αναπαραγωγής αποκτούν ταίρι και μένουν μαζί του σχηματίζοντας μία αγέλη-οικογένεια.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φώς της δημοσιότητας, οι αρκτικές αλεπούδες απειλούνται με εξαφάνιση και σημειώνεται σταθερή μείωση του πληθυσμού τους εδώ και περίπου 90 χρόνια, λόγω των λαθροθήρων που τις κυνηγούν για την πανέμορφη σπάνια γούνα τους. Πλέον έχουν μείνει μόνο 140 γόνιμα ενήλικα άτομα του είδους ενώ οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας τις έχει κηρύξει προστατευόμενο είδος και απαγορεύει την εισαγωγή τους στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ