Αυτή είναι η Ιταλίδα που ερμήνευσε πρώτη το «Πουλάκι Τσίου» [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η Ιταλίδα που ερμήνευσε πρώτη το «Πουλάκι Τσίου» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «Πουλάκι Τσίου» ξεκίνησε την ... καριέρα του στα ιταλικά ερτζιανά και στα ηλεκτρονικά μέσα με πάνω από 80 εκατομμύρια χτυπήματα στο youtube ως «Il Pulcino Pio».

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «Νέα» η φωνή που κρύβεται πίσω από την ιταλική εκδοχή του «Πουλάκι Τσίου» είναι η Μοργκάνα Τζοβανέτι, ηθοποιός, τραγουδίστρια, θεατρική σκηνοθέτιδα και ραδιοφωνική παραγωγός..

Η ιδέα για το «Πουλάκι Τσίου» ωστόσο δεν είναι ιταλική. Είχε προηγηθεί η βραζιλιάνικη εκδοχή που είχε γραφτεί τη δεκαετία του '80 την οποία βρήκαν εντελώς τυχαία ραδιοφωνικοί παραγωγοί στην Ιταλία.

Η καρτουνίστικη φωνή της Μοργκάνα έπλασε από το βραζιλιάνικο τραγουδάκι με το καλό τέλος που αφηγείτο την ιστορία ενός μικρού πουλιού, ένα ακόμα πιο κολλητικό τραγούδι με ήρωα το Ευσεβές Πουλάκι (Il Pulcino Pio), το οποίο όμως δεν έχει αίσιο τέλος αφού στο τέλος το πατάει ένα τρακτέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ