Σαμαράς: «Θα κάνουμε ήρωες τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αν τους θέσουμε εκτός νόμου» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Θα κάνουμε ήρωες τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αν τους θέσουμε εκτός νόμου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρωθυπουργός δεν συμφωνεί με την ιδέα να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου γιατί πιστεύει ότι έτσι τα στελέχη της «θα γίνουν ήρωες» και αναζητά άλλους τρόπους αντιμετώπισης της νεοναζιστικής απειλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός δεν συμφωνεί με την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ετοιμάζεται να καταθέσει προτάσεις τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής.

Αντίθετος με την πρόταση φέρεται να είναι και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος πιστεύει ότι είναι δύσκολο για να ένα κόμμα να τεθεί εκτός νόμου, αφού δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η ΔΗΜΑΡ εξετάζει επίσης τρόπους να μη φθάσει η Χρυσή Αυγή ως τις επόμενες εκλογές και αναζητά τρόπους, εντός του πλαισίου του Συντάγματος, να αντιμετωπιστεί το ακροδεξιό κόμμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος απειλεί με δηλώσεις του ότι θα προβεί στην ίδρυση νέου κόμματος αν καρποφορήσει η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να τεθεί εκτός νόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ