Ποιoί είναι οι Σάμπυ Μιωνής - Μαρία Παντελή που τους εμπλέκουν με την Μαργαρίτα - iefimerida.gr

Ποιoί είναι οι Σάμπυ Μιωνής - Μαρία Παντελή που τους εμπλέκουν με την Μαργαρίτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» στη λίστα Λαγκάρντ πίσω από την κατάθεση των 500 εκατ. δολαρίων που εμφανίζεται να ανήκουν στην Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Παντελή και ο εργοδότης της Σάμπυ Μιωνής.

Η Μαρία Παντελή είναι ιδιωτική υπάλληλος και δούλευε σε γραφείο γνωστού επιχειρηματία, του Σάμπυ Μιωνή.

Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά είναι εγκατεστημένος από το 2006 στο Τελ Αβίβ και εμφανίζεται ως διαχειριστής τεραστίων κεφαλαίων. Με δηλώσεις του στο περιοδικό «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε τη λίστα, είχε παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή ήταν διαχειρίστρια κεφαλαίων του.

Συγχρόνως ως διαχειριστής κεφαλαίων εμφανίζεται και άλλος επώνυμος της λίστας ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος είναι δικηγόρος και σήμερα σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή τα κεφάλαια που διαχειριζόταν ήταν απολύτως νόμιμα.

Οπως προκύπτει από την κατάθεση του Γιάννη Καπελέρη το όνομα της Μαρίας Παντελή υπήρχε στην αρχική λίστα με τα 10 ονόματα που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η κυρία Παντελή θα κληθεί σύντομα να καταθέσει για το μυθικό ποσό των 550 εκατ. δολαρίων.

Ας σημειωθεί ότι στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφερθεί σε «τρία ονόματα εβραϊκής καταγωγής» τα οποία τον είχαν εντυπωσιάσει με το μεγάλο ύψος των καταθέσεών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ