Οι εργασιομανείς Σόιμπλε-Λαγκάρντ, το μπαρ του Eurogroup και το...τζιν-τόνικ του Γιούνκερ - iefimerida.gr

Οι εργασιομανείς Σόιμπλε-Λαγκάρντ, το μπαρ του Eurogroup και το...τζιν-τόνικ του Γιούνκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περασμένα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, 27 Νοεμβρίου. Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης μοιάζουν αποκαμωμένοι από την μαραθώνια συνεδρίαση για την Ελλάδα και ο καθένας προσπαθεί να...χαλαρώσει με τον δικό του τρόπο λίγο πριν τις τελικές ανακοινώσεις της κρίσιμης συνεδρίασης.

Μόνο ένα.. ζευγάρι φαίνεται προσηλωμένο στα χαρτιά του και εργάζεται. Πρόκειται για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, άλλωστε, ήταν ένας διάλογος μεταξύ των δύο, με εξαίρεση τις καίριες παρεμβάσεις του Γάλλου υπουργού Oικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- -Κλοντ Γιουνκέρ, οι οποίοι, όταν τα πράγματα έδειχναν να οδεύουν προς ναυάγιο, πίεσαν με όσο βάρος διέθεταν για την εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής , ορισμένοι, όπως ο Ισπανός Λουί ντε Γκίντος, κάθονται μόνοι τους στο μεγάλο τραπέζι σε στάση πλήρους διάλυσης, έτοιμοι να λαγοκοιμηθούν. Οι υπόλοιποι έχουν σκορπίσει σε πηγαδάκια στο περιθώριο, μέσα κι έξω από την αίθουσα, καθώς και στο μπαρ του πέμπτου ορόφου, του κτιρίου Justus Lipsius, στις Βρυξέλλες, όπου στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πολλές πολλές ώρες νωρίτερα, το Eurogroup είχε ξεκινήσει με γεύμα εργασίας, στη σάλα του ογδόου ορόφου. Το κρύο πιάτο συνοδευόταν από δίσκο με αναψυκτικά, κρασιά και μπίρες. Στον Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ δεν αρέσουν τα αναψυκτικά... Οι υπάλληλοι του Συμβουλίου τον λατρεύουν. Πάντα χαιρετάει τους φωτογράφους, φτιάχνει τη γραβάτα στους κλητήρες, καλαμπουρίζει μαζί τους. Εξ ου και όσο και αν πιεστούν, αρνούνται να επιβεβαιώσουν τις φήμες ότι το νερό που του σερβίρεται την ώρα της συνεδρίασης είναι στην πραγματικότητα «τζιν τόνικ».

Η συνάντηση της Δευτέρας, πάντως, δεν ήταν για καλαμπούρια. Ο κ. Γιουνκέρ είχε προειδοποιήσει τους ομολόγους του ότι «δεν θα λήξει, αν δεν βρουν λύση...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ