Το ΣΔΟΕ εμπλέκει την Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Το ΣΔΟΕ εμπλέκει την Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη που έρχεται μέσα από καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ , ότι η γυναίκα μυστήριο στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων είναι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Η επίμαχη αναφορά γίνεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσίας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Βήμα της Κυριακής, κ. Στασινόπουλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του στους δύο εισαγγελείς, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσίας του, ρώτησε τους συνεργάτες εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ.

«Ο κ. Νίκος Λέκκας-διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ- μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων Ευάγγελος Καραμάνος» κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Πάντως το νόμισμα στο οποίο είναι το ποσό των 500 εκ. δεν διευκρινίζεται στη κατάθεση του Στέλιου Στασινόπουλου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές που μελέτησαν την δικογραφία έμειναν με την εντύπωση ότι είναι λογαριασμός σε δραχμές, περίπου δηλαδή 1,5 εκ. ευρώ, καθώς η λίστα περιέχει και ποσά καταθέσεων στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας, δηλαδή πριν από το 2002.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ