Τσίπρας: H συγκυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας - iefimerida.gr

Τσίπρας: H συγκυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ασκεί σκληρή κριτική στην συγκυβέρνηση και σχολιάζοντας τις αποφάσεις του EUROGROUP κάνει λόγο για ημίμετρα, τονίζοντας ότι βάφτισαν λύση την υπεκφυγή.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει ότι «ελάχιστο πατριωτικό καθήκον μιας συγκυβέρνησης με λαϊκή εντολή την επαναδιαπραγμάτευση και την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο είναι να μην αποδεχθεί την επανάληψη των ίδιων ολέθριων επιλογών. Να μην αποδεχθεί το «πατριωτικό» πλιάτσικο στα υπολείμματα των αποθεματικών των Ταμείων για την επαναγορά ομολόγων».

Τονίζει μάλιστα ότι ενώ προεκλογικά συκοφαντούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα «με τη δική μας πολιτική θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα και για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων αλλά και για την ανάπτυξη» .

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του αναφέρει ότι «η συγκυβέρνηση θριαμβολογεί και για το δεκαετές moratorium στην αποπληρωμή των τόκων προς το EFSF, που αποφάσισαν οι εταίροι μας. Βάφτισαν λύση την υπεκφυγή και τη γιορτάζουν. Το κούρεμα των μόλις 40 δισ. ευρώ. Και τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4,5% έως το 2020! Για να είναι τότε το δημόσιο χρέος στο 124% του ΑΕΠ. Δηλαδή, στο επίπεδο του 2009» ενώ τονίζει ότι η συγκυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ