Καταρρέει η Πομπηία - Επεσε τοίχος ρωμαϊκής βίλας - iefimerida.gr

Καταρρέει η Πομπηία - Επεσε τοίχος ρωμαϊκής βίλας

Καταρρέει η Πομπηία - Επεσε τοίχος ρωμαϊκής βίλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα τμήμα του τοίχου μιας ρωμαϊκής βίλας της Πομπηίας κατέρρευσε την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό από τη διεύθυνση αρχαιολογικών χώρων Νάπολης και Πομπηίας.

Η κατάρρευση έγινε «σε μια ζώνη της αρχαίας πόλης που είχε έρθει στο φως στις αρχές του 19ου αιώνα και στην οποία ήταν απαγορευμένη η πρόσβαση εδώ και πολύ καιρό».

«Η ασφάλεια (αυτής της ζώνης) παραμένει προτεραιότητα του Μεγάλου Σχεδίου της Πομπηίας και επίκειται η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος», προσθέτουν στην ανακοίνωση οι αρμόδιες ιταλικές αρχές.

Μάλιστα, στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε υποχωρήσει η δοκός στήριξης της κεραμοσκεπής στην περίφημη Βίλα των Μυστηρίων, η οποία πάντως παραμένει ανοιχτή για το κοινό.

Εδώ και δύο χρόνια στην Πομπηία σημειώνονται συχνά τέτοιες καταστροφές, όπως η πτώση μιας κολόνας στην εξωτερική αυλή του σπιτιού του Λορέιους Τιμπουρτίνους, τον Δεκέμβριο του 2011 ενώ είχαν προηγηθεί καταρρεύσεις τοίχων στο Σπίτι των Μονομάχων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει βοήθεια ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει το σχέδιο αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ