Η Καλών Τεχνών στην "Αγανάκτηση" - iefimerida.gr

Η Καλών Τεχνών στην "Αγανάκτηση"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χθες στην πλατεία Συντάγματος έγινε το αδιανόητο. Χιλιάδες κόσμου, ξεχύθηκαν σε κάθε σπιθαμή της και εγκαινίασαν το μεγαλύτερο πάρτι που γέννησε ποτέ η οργή και η αγανάκτηση. Η δημιουργική διάθεση απέναντι στη σαπίλα της πολιτικής ζωής, στη ξεδιάντροπη δημοσιογραφία και την οικονομική τρομοκρατία ήταν η πιο αναπάντεχη έκπληξη της χθεσινής ημέρας. Τέρμα οι γκρίνιες, οι πολιτικές κορώνες και οι δήθεν επαναστάτες, το σύνθημα ήταν δημιουργία ενάντια στην καταστροφή.

Κάπου σε μια άκρη της πλατείας έτυχε να συναντήσουμε την ομάδα Performance της Καλών Τεχνών, η οποία με αφορμή τη μαζική διαμαρτυρία, αποφάσισε να περάσει με το δικό της τρόπο, την άποψή της για τα γεγονότα. Πεσμένα σε ένα στρώμα από σακούλες σκουπιδιών, τρία άτομα, κινούνταν μεθοδικά μπαίνοντας το ένα μέσα στο άλλο, δημιουργώντας ένα ενιαίο νέο κορμί, γεμάτο προεξοχές σαν αμοιβάδα πριν τη διχοτόμηση. Δίνοντας μια αίσθηση ατέρμονης κίνησης και συνάμα μίας σταθερής ένωσης, τα μέλη της ομάδας έγιναν ένα και ενώθηκαν με τον κόσμο.

«Πιστεύω ο καθένας με τον τρόπο του οφείλει να συνδράμει σε όλη αυτή τη μαζική κίνηση. Εμείς έχουμε τρόπο έκφρασης τη τέχνη , κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τη παρουσία του, κάποιος άλλος το μικρόφωνο. Είναι σημαντικό να κρατάμε τη συνοχή της ομάδας, να δείχνουμε τη σημαντικότητα του να παραμένουμε ενωμένοι , να λειτουργούμε ως σύνολο.»

«Χρησιμοποιήσαμε αυτό το υλικό το πλαστικό, τη σακούλα, γιατί είναι στίγμα εποχής. Αυτό το φτηνό, το ευτελές είναι το σήμα κατατεθέν μίας εποχής σε αποσύνθεση.»

«Η παράσταση θα μεταφερθεί πάνω στη πλατεία. Θα είναι ένα μεγαλύτερο performance απλά περιμένουμε και άλλα παιδιά από την ομάδα. Το δρώμενο θα είναι ανοικτό και προς το κοινό αν θέλει να συμμετάσχει.»

Η ομάδα Performance της Καλών Τεχνών απαρτίζεται από: Τίνα Τσακουμάκου, Φίλιππος Βασιλείου, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος, Αιμιλία Μπουρίτη, Μαρία Μεθιμάκη, Ιωάννα Ματοπούλου, Γιώργος Παλαμάρης, Μαρία Σόφτση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ