Τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την εγκύκλιο για την ιθαγένεια - iefimerida.gr

Τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την εγκύκλιο για την ιθαγένεια

Τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την εγκύκλιο για την ιθαγένεια.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες «φωτιές» ανάβει στην συγκυβέρνηση η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην χορηγηθεί ελληνική ιθαγένεια σε όσους την έχουν αιτηθεί έως ότου δημοσιεύσει την απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ να καταργήσει τον , περιβόητο, νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια είχε προκαλέσει και πριν από λίγο καιρό την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, ενώ, πλέον, η εκγύκλιος του Χαράλαμπου Αθανασίου αναμένεται να δημιουργήσει νέα ένταση.

Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια είναι παράνομη και υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι με την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αναστέλλει τις όποιες διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας, ενώ, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη ζητήσει νέα νομοθετική ρύθμιση αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ