Τσίπρας: Ο Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ο Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό

Τσίπρας: Ο Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προσωπικά.

«Ο κ. Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στην τρόικα και οι υπουργοί, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, απλά καλούνται να υπογράψουν διατάγματα και νόμους που άλλοι ετοιμάζουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «ακολουθεί πιστά την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές»

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης τονίζοντας «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνη. Σαν έτοιμοι από καιρό. Αφού οι αναλύσεις και οι προβλέψεις μας εδώ και χρόνια -όπως παραδέχονται όλοι πια εντός και εκτός Ελλάδας- δικαιώθηκαν πλήρως, μπορούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση ανέφερε ότι απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα κλιστό κύκλωμα και ένα κατεστημένο που δεν μπορεί να πράξει τίποτα καινούργιο και δημιουργικό.

«Από το σύστημα προπαγάνδας του μνημονιακού κατεστημένου, από αυτό το ενιαίο πια κέντρο εκδοτών, καναλαρχών και γραφείων επικοινωνίας των τριών μνημονιακών κομμάτων, το τελευταίο διάστημα εκπορεύεται το ίδιο μονότονο μήνυμα. Αφού απέτυχαν να μας αντιμετωπίσουν με τις ανιστόρητες θεωρίες τους περί των δύο άκρων, σήμερα μας λένε πως θέλουμε να μοιάσουμε με κομμάτια του πολιτικού συστήματος που σήμερα καταρρέει και με τα κόμματα του χθες» ήταν τα λόγια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε ευθέως και σε υψηλό τόνο τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς ενώ άσκησε σκληρή κριτική και κατά του ΚΚΕ επισημαίνοντας «την εχθρότητα, όμως, και ειδικά την εχθρότητα που προέρχεται από δυνάμεις της αριστεράς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Μας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ. Μας ενοχλεί, όμως, να μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματα της δεξιάς».

Κλείνοντας την ομιλία κάλεσε του πολίτες να συμπράξουν με την Αριστερά για «να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα».

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έχει στόχο να κινήσει τις διαδικασίες γα την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και η ψηφοφορία της Κυριακής αναμένεται να οδηγήσει στην εκλογή προσωρινού κεντρικού οργάνου που θα οργανώσει το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος που θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη.

ΝΔ: Σήμερα γεννήθηκε το κόμμα της δραχμής

«Σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία, η συνιστώσα που απειλεί με λιντσάρισμα βουλευτές, αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, η συνιστώσα που φαντασιώνεται την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες, η συνιστώσα των εργατοπατέρων του κρατισμού, η συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια "Μακεδονία"», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχετικά με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός του.Ο κ. Τσίπρας σήμερα ζει το όνειρό του, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις Τσίπρα.

Λίγο αργότερα η Κουμουνδούρου απάντησε με δική της ανακοίνωση τονίζοντας:

«Η πολιτική χυδαιότητα του κόμματος του κ. Σαμαρά δεν έχει όρια και είναι ενδεικτική του ήθους και του πανικού που έχει κυριεύσει το κυβερνητικό στρατόπεδο.Τους ενημερώνουμε ότι η δυναμική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν ανακόπτεται με τέτοιου είδους φαιδρότητες. Με ενδιαφέρον αναμένουμε να μάθουμε αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκφράζει και τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.»

ΚΚΕ: Πρόκληση η ομιλία Τσίπρα

Με ανακοίνωση απάντησε το Γραφεό Τύπου του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ, που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο κατά του ΚΚΕ»

Η ανακοίνωσε ανάμεσα σε άλλα τονίζει:

«Τα επιχειρήματά τους δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα. Ας καταλάβουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει στον ευρωενωσιακό μονόδρομο. Δεν πρόκειται να εξαργυρώσει με υπουργεία και θεσούλες τους αγώνες του, το αίμα των αγωνιστών του, την προσφορά του στην εργατική τάξη και στο λαό και να παραιτηθεί από το σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ