Χειροπέδες σε τέσσερις αλλοδαπούς - συνεργούς σε απόδραση κρατουμένου

Συνελήφθησαν οι συνεργοί του 40χρονου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Ιωαννίνων που τον περασμένο Αύγουστο είχε αποδράσει – με τη βοήθειά τους – ενώ επισκεπτόταν φρουρούμενος το νοσοκομείο Ναυπλίου για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Κατόπιν ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων σε Αργολίδα, Χανιά και Αττική, συνελήφθησαν την Τετάρτη, τέσσερα μέλη της οργάνωσης, όλοι τους Αλβανοί, ηλικίας από 29 έως 39 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, επελευθέρωσης φυλακισμένου με πρόθεση, απόδρασης κρατουμένου, διακεκριμένης κλοπής, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα, καθώς και ο 40χρονος που απέδρασε, όλοι μέλη της ίδιας οργάνωσης, οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε, ότι η εγκληματική οργάνωση, από τις αρχές Αυγούστου, σχεδίασε, οργάνωσε και τελικά πραγματοποίησε την απόδραση του 40χρονου, ο οποίος κρατείτο στις Φυλακές Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 20 ετών για ληστείες, μετά από απόφαση του Ε' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της 20 Αυγούστου, κατά την επιβίβαση του 40χρονου Αλβανού κρατουμένου στο όχημα συνοδείας, με προορισμό τις φυλακές, από το νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί για λόγους υγείας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με την απειλή όπλων και αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα, απέσπασαν τον κρατούμενο από τους άντρες της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών.

Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει στις 25 του περασμένου Φεβρουαρίου από την Αθήνα και το οποίο βρέθηκε καμένο στις 23 Αυγούστου στα Ιωάννινα.

Στον σχεδιασμό και την οργάνωση της απόδρασης συμμετείχαν έξι μέλη της ομάδας, από τα οποία έχουν συλληφθεί τα τέσσερα, ενώ οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην απόδραση έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν προχθές έρευνες στα σπίτια μελών της εγκληματικής ομάδας, σε Αργολίδα, Χάνια και Αττική, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.515 ευρώ, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 4 κινητά τηλέφωνα, 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα διαρρηκτικά εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ συνεχίζεται η έρευνα και το προανακριτικό έργο, για την σύλληψη και των μελών της οργάνωσης που αναζητούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ