Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα πέρα από την επαναγορά ομολόγων - iefimerida.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα πέρα από την επαναγορά ομολόγων

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν υπάρχει άλλο πλάνο για την Ελλάδα πέρα από την επανα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος για την επιτυχία του προγράμματος εμφανίζεται ανώτατος αξιωματούχος των Βρυξελλών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή είναι η μοναδική λύση για την Ελλάδα και δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη αναμένει τη συμμετοχή στην επαναγορά ομολόγων του συνόλου του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς Ευρώπη και ΔΝΤ δεν έχουν plan B, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εάν συμβεί κάτι τέτοιο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του τακτικού Eurogroup της 3ης Δεκέμβρη ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ως τότε θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναγοράς ομολόγων και πρόσθεσε ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι το Ταμείο συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στη στήριξη της χώρας και «εργάζεται για τα συμφέροντά της».

Καταλήγοντας, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης υπογράμμισε την πάγια θέση του Eurogroup ότι «η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση» και ότι «μοναδικές είναι και οι αποφάσεις», που ελήφθησαν στις 26 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ