Μάστιγα το AIDS στην Ελλάδα - Αύξηση των κρουσματων στις ομάδες υψηλού κινδύνου - iefimerida.gr

Μάστιγα το AIDS στην Ελλάδα - Αύξηση των κρουσματων στις ομάδες υψηλού κινδύνου

Μάστιγα το AIDS στην Ελλάδα - Έκκληση για άμεση συντονισμένη δράση κάνει η Ευρώπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών (ECDC) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις Ελληνικές Αρχές, ζητώντας να αναληφθεί επειγόντως δράση, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, η ασθένεια στη χώρα έχει λάβει επικίνδυνα μεγάλες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, το ECDC, διαπιστώνει αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών και άλλων ομάδων υψηλού κινδύνου, και ο διευθυντής του κέντρου Μαρκ Σπρένγκερ θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με Έλληνες αξιωματούχους για να ζητήσει αύξηση των προγραμμάτων υποκατάστατων οπιούχων και χορήγησης δωρεάν συριγγών.

Παράλληλα ο ECDC τονίζει πως ο έλεγχος και η θεραπεία για τον ιό που προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους.

«Χρειάζεται άμεση συντονισμένη δράση για να μειωθεί και τελικά να σταματήσει το τρέχον ξέσπασμα της νόσου», δήλωσε ο Σπρένγκερ μιλώντας στο Ρόιτερς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ