Υπάλληλοι ΑΠΘ: Ο Μυλόπουλος έβαλε τα ΜΑΤ να συλλάβουν 11 άνεργους [βίντεο] - iefimerida.gr

Υπάλληλοι ΑΠΘ: Ο Μυλόπουλος έβαλε τα ΜΑΤ να συλλάβουν 11 άνεργους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι κόντρες στο ΑΠΘ και μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα και τη λήψη της κατάληψης του Πανεπιστημίου, οι εργολαβικοί υπάλληλοι κατηγορούν τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου πως εκείνος έστειλε την αστυνομία να συλλάβει τους καταληψίες.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν ώρα εργολαβικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την επέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, και τη σύλληψη έντεκα εργολαβικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η κατάληψη και η απεργία συνεχίζονται.

Δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης σχηματίζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος των 11 εργολαβικών υπαλλήλων που συνελήφθησαν τα ξημερώματα κατά την αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ, προκειμένου να τερματιστεί η συνεχιζόμενη επί 72 μέρες κατάληψη του Κτιρίου Διοίκησης του Ιδρύματος.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 31 έως 57 ετών, οδηγούνται το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα είκοσι αστυνομικών των ΜΑΤ εισέβαλε στους χώρους του Πανεπιστημίου και συνέλαβε τους καταληψίες, εφαρμόζοντας σχετική εισαγγελική παραγγελία. Η επιχείρηση ήταν αστραπιαία, καθώς δεν κράτησε περισσότερα από δέκα λεπτά, ενώ έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε παραγγελία στην Αστυνομία να κάνει επέμβαση στο ΑΠΘ και να συλλάβει τους καταληψίες με την αυτόφωρη διαδικασία. Είχε προηγηθεί επιστολή προς τον εισαγγελέα που συνυπέγραφαν 44 πανεπιστημιακοί, ανάμεσά τους οι πρυτανικές αρχές, πρόεδροι και κοσμήτορες Σχολών και Τμημάτων του Ιδρύματος, με την οποία ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λήξει η πολυήμερη κατάληψη της Πρυτανείας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ