Πιο εύκολη έξοδο από το ευρώ για όσους το θέλουν, ζητά ο ολλανδός πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Πιο εύκολη έξοδο από το ευρώ για όσους το θέλουν, ζητά ο ολλανδός πρωθυπουργός

Πιο εύκολη αποχώρηση από το ευρώ για όσους το θέλουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποχώρηση από το ευρώ όποιας χώρας το επιθυμεί, χωρίς να πρέπει να εγκαταλείψει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Θέλουμε να επιτρέψουμε σε μια χώρα να μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αν επιθυμεί να το κάνει. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν υπάρχει. Μια χώρα μπορεί μόνο να φύγει από το ευρώ αν φύγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Ρούτε στη γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ». Υπενθυμίζεται πως βάσει της σημερινής συνθήκης της ΕΕ, δεν υπάρχει πρόβλεψη για να βγει μια χώρα από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Γι' αυτό ο ολλανδός πρωθυπουργός προτείνει αναθεώρηση της Συνθήκης: «Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις συνθήκες για να το αλλάξουμε. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «έχει ζωτική σημασία για την επιβίωση (του ευρώ) όλες οι χώρες της ευρωζώνης να τιμήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν όταν εντάχθηκαν σ' αυτή. Μόνον έτσι μπορεί το νόμισμα να είναι αξιόπιστο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ