O Oμπάμα έφαγε με τον Ρόμνεϊ – τι αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματός τους

Καλοχτενισμένος και με αυστηρής γραμμής κοστούμι εμφανίστηκε ξανά ο Μιτ Ρόμνει, αυτή τη φορά πλάι στον μεγάλο του αντίπαλο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος φαίνεται ότι «προσφέρεται» να βγάλει τον Ρόμνεϊ από την κατάθλιψη.

Έτσι, μετά τις απανωτές φωτογραφίες του ατημέλητου, αναμαλλιασμένου Ρόμνεϊ σε ένα βενζινάδικο ή στην κουζίνα του σπιτιού του να αγκαλιάζει πισώπλατα τη γυναίκα του, χθες ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια επίσημη φωτογραφία του ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου και του Ομπάμα. Οι δυο τους απήλαυσαν ένα γεύμα– χωρίς να επιτραπεί στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν έστω και σε λίγα μέτρα απόσταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση που ακολούθησε συζήτησαν για τις μεγάλες προκλήσεις της Αμερικής και συμφώνησαν να συνεργαστούν κυρίως σε θέματα εθνικής σημασίας για τις ΗΠΑ.

Με αυτή την απρόσμενη είδηση, ο Μπάρακ Ομπάμα μοιάζει να δίνει στον Μιτ Ρόμνεϊ μια ευκαιρία να ξεφύγει από την κατάθλιψη που φαίνεται να τον έχει κυριεύσει μετά την ήττα και που προφαν τον οδήγησαν στις τελευταίες επικοινωνιακά αυτοκαταστροφικές κινήσεις. Βέβαια, οι ειδικοί της εικόνας έσπευσαν να βγάλουν συμπεράσματα για τη χθεσινή συνάντηση, χρησιμοποιώντας τους κώδικες της γλώσσας του σώματος. Ο Ομπάμα χαλαρός και χαμογελαστός προσπαθεί να τραβήξει προς τη μεριά του τον άκαμπτο αμήχανο Ρόμνεϊ. Είναι τέτοια η ένταση του Ρόμνεϊ που έχει σχεδόν κολλήσει πάνω στο γραφείο αναγκάζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ να γείρει ελαφρά προς την πλευρά του για να του δείξει ότι «θέλει να είναι φίλοι».

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι δεν έχουμε μια κλασική πόζα, όπου οι επίσημοι ανταλλάσσουν χειραψία κοιτάζοντας προς την κάμερα, αλλά αντιθέτως κοιτάζονται στα μάτια – σαν να απουσιάζει ο φωτογράφος, σαν να είναι μόνοι τους στο γραφείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ