NASA: Λυπούμαστε, δεν κάναμε καμία ιστορική ανακάλυψη στον Άρη - iefimerida.gr

NASA: Λυπούμαστε, δεν κάναμε καμία ιστορική ανακάλυψη στον Άρη

Καμία ιστορική ανακάλυψη στον Άρη λέει η NASA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η NASA διέψευσε ότι το ρομποτικό ρόβερ Curiosity έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη στον Άρη, αδειάζοντας ουσιαστικά τον επικεφαλής επιστήμονα της αποστολής, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε μιλήσει για μια ανακοίνωση που «θα μπει στα βιβλία της ιστορίας».

«Οι φήμες και οι εικασίες σύμφωνα με τις οποίες μια μεγάλη ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο της αποστολής Curiosity, η οποία βρίσκεται στην αρχή της, είναι εσφαλμένες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική διαστημική υπηρεσία και προσθέτει: «Στο στάδιο αυτό της αποστολής τα όργανα του ρομπότ δεν έχουν εντοπίσει καμιά οριστική ένδειξη αρειανής οργανικής ύλης».

Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του Τζον Γκρότσινγκερ,υπεύθυνου της επιστημονικής αποστολής του Curiosity στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) στην Πασαντίνα (Καλιφόρνια), που είχε πει ότι έχει γίνει μια ιστορικής σημασίας ανακάλυψη. Αυτή η δήλωση είχε προκαλέσει αναρίθμητες εικασίες στο Ίντερνετ.

Ο Γκρότσινγκερ είχε αρνηθεί να πει περισσότερα εξηγώντας πως πρόκειται για προκαταρκτικά αποτελέσματα που πρέπει να επιβεβαιωθούν, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει πολλές εβδομάδες.

Από την περασμένη εβδομάδα, η NASA προσπαθεί να μαζέψει το θέμα. Ο εκπρόσωπος του JPL, ο Γκάι Ουέμπστερ, είχε πει ότι «δεν υπάρχει τίποτε που να πρόκειται να ανακοινωθεί και να αναστατώσει»

«Ο Τζον (Γκρότσιντζερ) ήταν ευτυχής για την ποιότητα των αναλύσεων στα δείγματα από το ρομπότ ενώ ένας δημοσιογράφος βρισκόταν στο γραφείο του την περασμένη εβδομάδα», εξήγησε ο Ουέμπστερ. «Είχε ενθουσιαστεί στο παρελθόν από προηγούμενα αποτελέσματα και θα ενθουσιαστεί και πάλι στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Η επιστημονική ομάδα αναλύει τα δεδομένα ενός δείγματος αρειανού εδάφους, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν γι' αυτό προς το παρόν», συνέχισε. «Αυτό δεν αλλάζει τις συνήθεις διαδικασίες: θέλουν να επιβεβαιώσουν τα πρώτα αποτελέσματα πριν τα δημοσιοποίήσουν».

Η αποστολή Curiosity, που προβλέπεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, άρχισε πριν από λιγότερο από τέσσερις μήνες με την άφιξη του ρομπότ στις 6 Αυγούστου στον κόκκινο πλανήτη. Ο στόχος της είναι να διαπιστωθεί αν το περιβάλλον υπήρξε κατάλληλο στο παρελθόν για να αναπτυχθεί μικροβιακή ζωή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NASA Αρης Curiosity ιστορική ανακάλυψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ