Στο στρατοδικείο ο «πληροφοριοδότης» των WikiLeaks - iefimerida.gr

Στο στρατοδικείο ο «πληροφοριοδότης» των WikiLeaks

Στο στρατοδικείο ο «πληροφοριοδότης» των WikiLeaks
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατάθεση για πρώτη φορά στο στρατοδικείο του Φορτ Μιντ στην πολιτεία του Μέριλαντ έδωσε ο Αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που κατηγορείται ότι είναι ο «πληροφοριοδότης» της ιστοσελίδας WikiLeaks.

Ο 24χρονος στρατιώτης, φορούσε τη στολή του και καθόταν στο εδώλιο των μαρτύρων. Εμφανίστηκε νευρικός, αλλά απαντούσε με σταθερή φωνή στις ερωτήσεις του δικηγόρου του για τη σύλληψή του στο Ιράκ και τις συνθήκες κράτησής του, στις οποίες είναι αφιερωμένη αυτή η προκαταρκτική ακρόαση.

Την ίδια ώρα, ο εκδοτικός οίκος Robert Laffont ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2013 βιβλίο με τίτλο: «Εγχειρίδιο εξέγερσης. Πώς μας επιτηρεί το διαδίκτυο».

Πρόκειται για ένα βιβλίο με τη μορφή συνομιλίας μεταξύ του Ασάνζ, που παραμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο εδώ και πέντε μήνες, και ερευνητών και ειδικών για το Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ