Δεν συμφωνούν οι τράπεζες για την επαναγορά ομολόγων - iefimerida.gr

Δεν συμφωνούν οι τράπεζες για την επαναγορά ομολόγων

Δεν συμφωνούν οι τράπεζες για την επαναγορά ομολόγων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε, χωρίς συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο τη συμμετοχή ή μη των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σημειώθηκε συμφωνία καθώς η τρόικα διαφωνεί με την «πιστωτική ενίσχυση» εάν οι ελληνικές τράπεζες μετάσχουν στο πρόγραμμα. Όπως επισημαίνεται, οι τράπεζες θα σταθμίσουν τα δεδομένα και θα πράξουν αναλόγως, αφού δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα η πρόταση επαναγοράς των ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ και αφού γίνουν οι προσφορές και δουν το εύρος των τιμών.

Η επαναγορά των ομολόγων αποτελεί έναν από τους όρους που έθεσε το Eurogroup, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 43,7 δισ. ευρώ και να μειωθεί τελικά το χρέος το 2020 από το 144% του ΑΕΠ στο 122% του ΑΕΠ. Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε «πατριωτικό καθήκον» τη συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα επαναγοράς, προσθέτοντας, πάντως, ότι υπάρχει και «plan B» για την απομείωση του χρέους εάν δεν πετύχει η επαναγορά.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το Ταμείο θέτει την επιτυχία του σχεδίου επαναγοράς ως προϋπόθεση, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει πλήρη στήριξη στο «πακέτο» διάσωσης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ