Η Γιόκο Ονο αγόρασε για 10.000 δολάρια... ψεύτικη τρίχα διάσημου ζωγράφου - iefimerida.gr

Η Γιόκο Ονο αγόρασε για 10.000 δολάρια... ψεύτικη τρίχα διάσημου ζωγράφου

Η Γιόκο Ονο αγόρασε για 10.000 δολάρια... ψεύτικη τρίχα διάσημου ζωγράφου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορισμένα «περίεργα» περιστατικά από την ταραγμένη ζωή του σπουδαίου σουρεαλιστή καλλιτέχνη αποκαλύπτει η ηθοποιός Αμάντα Λιρ προσθέτοντας ότι ποτέ δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε παχυλές επιταγές και μεγάλα χρηματικά ποσά, πάντα, βέβαια περασμένα από το φίλτρο της ιδοφυϊας του.

Ο λόγος για τον Σαλβαδόρ Νταλί ο οποίος, σύμφωνα με τη Λιρ, πούλησε μια τρίχα από το διάσημο μουστάκι του στη Γιόκο Ονο, χήρα του Τζον Λένον, έναντι του εξωφρενικού ποσού των 10.000 δολαρίων.

Τα παράλογο, ωστόσο, είναι ότι ο Νταλί θεωρούσε τη Γιόκο Ονο μάγισσα και φοβόταν ότι θα του κάνει μάγια και για το λόγο αυτό της έδωσε μια τρίχα εντελώς ψεύτικη.

«Με έστειλε τότε να μαζέψω ένα ξερό χόρτο και το έβαλε σε ένα όμορφο κουτάκι» εξήγησε η Αμάντα Λιρ.

«Ήταν ο καθηγητής μου στην τέχνη, ο πατέρας μου, ο εραστής μου», θυμάται η Αμάντα Λιρ, μούσα και ερωμένη του Νταλί, η οποία γνώρισε τον ζωγράφο το 1965 όταν, όπως λέει, εκείνη ήταν 18 ετών και αυτός 61.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ