Ο Νταλί πούλησε στη Γιόκο Όνο ψεύτικη τρίχα από το μουστάκι του για 10.000 δολάρια! - iefimerida.gr

Ο Νταλί πούλησε στη Γιόκο Όνο ψεύτικη τρίχα από το μουστάκι του για 10.000 δολάρια!

Ο Νταλί πούλησε στη Γιόκο Όνο ψεύτικη τρίχα από το μουστάκι του για 10.000 δολάρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα χιλιάδες δολάρια πλήρωσε η Γιόκο Όνο προκειμένου να αποκτήσει μια τρίχα από το μουστάκι του διάσημου σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, χωρίς να γνωρίζει ότι εκείνος την εξαπάτησε και στην πραγματικότητα τής πούλησε ένα ξερό χόρτο.

Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό VSD η ηθοποιός και πρώην τραγουδίστρια Αμάντα Λιρ, άλλοτε ερωμένη αλλά και μούσα του διάσημου ζωγράφου.

«Όλη του τη ζωή, ο Νταλί δεν μπορούσε να αντισταθεί όταν του προσέφεραν παχυλά τσεκ. Μια μέρα, πούλησε μια τρίχα από το μουστάκι του στην Γιόκο Όνο. Δηλαδή περίπου... Πίστευε ότι ήταν μάγισσα και φοβόταν ότι θα του κάνει κάποιο ξόρκι. Με έστειλε τότε να μαζέψω ένα ξερό χόρτο και το έβαλε σε ένα όμορφο κουτάκι. Εκείνη πλήρωσε 10.000 δολάρια. Στον Νταλί άρεσε πολύ να εξαπατά τους ανθρώπους», ανέφερε συγκεκριμένα η Λιρ.

Η Λιρ, η οποία γνώρισε τον ζωγράφο το 1965 όταν εκείνη ήταν 18 ετών και αυτός 61, πρόσθεσε ακόμα ότι «ήταν ο καθηγητής μου στην τέχνη, ο πατέρας μου, ο εραστής μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ