Στα μαχαίρια ευρωπαϊκός Τύπος και Google - iefimerida.gr

Στα μαχαίρια ευρωπαϊκός Τύπος και Google

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kαμπάνια εναντίον του γερμανικού νομοσχεδίου για την θέσπιση «δασμού Google», το οποίο προβλέπει την καταβολή φόρου από τις μηχανές αναζήτησης στους εκδότες όταν προβάλλουν άρθρα ή αποσπάσματα εφημερίδων, ξεκίνησε η εταιρεία Google με κεντρικό σύνθημα «Υπερασπιστείτε το Διαδίκτυο».

Η εν λόγω εκστρατεία αποτελεί μέρος της ευρύτερης σύγκρουσης μεταξύ του ευρωπαϊκού Τύπου και της αμερικανικής εταιρείας Google.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων On line:

Οι ενώσεις εκδοτών από αυτές τις πέντε χώρες [Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Γερμανία] αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «συμφώνησαν να συνεχίσουν τη δράση τους στις χώρες τους και να ενισχύσουν τον συντονισμό τους σε διεθνές επίπεδο». Οι εφημερίδες κατηγορούν τις μηχανές αναζήτησης ότι αποκομίζουν σημαντικά διαφημιστικά κέρδη με το να παραπέμπουν απλώς στους τίτλους και στα περιεχόμενα εφημερίδων που γράφονται από εκατοντάδες συντάκτες, χωρίς να αποδίδουν κανένα δικαίωμα και μάλιστα σε μια εποχή που η κρίση στον Τύπο είναι εκτεταμένη. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι εκδότες θα έχουν λόγο στον τρόπο χρήσης των άρθρων τους στο Ιντερνετ και θα μπορούν να χρεώνουν τις. Στη Γαλλία διορίστηκε μεσολαβητής προκειμένου να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκδοτών Τύπου και της Google, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος Δεκεμβρίου. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία θα κατατεθεί στη γαλλική Εθνοσυνέλευση νομοσχέδιο ανάλογο με το γερμανικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google ευρώπη ενημέρωση τύπος δασμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ