Oι καυτές ερωτικές επιστολές του Μικ Τζάγκερ στο σφυρί [ντοκουμέντο+βίντεο]

Η γυναίκα που ενέπνευσε το τραγούδι «Brown Sugar» των Rolling Stones πουλάει μέσω των Sotheby's 10 ερωτικές επιστολές του θρυλικού Μικ Τζάγκερ, όπου της μιλάει σχεδόν για τα πάντα - και όχι μόνο για τον έρωτά του...

Πρόκειται για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μάρσα Χάντ η οποία προσέγγισε πρόσφατα τον οίκο Sotheby's προκειμένου να πουλήσει τις επιστολές που της έστελνε ο τραγουδιστής από την Αυστραλία όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα της ταινίας «Νed Kelly». Οι επιστολές, σύμφωνα με την ίδια, περιγράφουν μια «λεπτεπίλεπτη ερωτική σχέση», αλλά και την άποψη του Τζάγκερ για μια σειρά θεμάτων, από την αποστολή του πρώτου ανθρώπου στο φεγγάρι μέχρι τη σχέση του Τζον Λένον με την Γιόκο Όνο.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα θελήσει να εξετάσει για ποιο λόγο και με ποιον τρόπο το γκρουπ των Βρετανών επηρέασε την παγκόσμια κουλτούρα αλλά και πολιτική, θα πρέπει να ανατρέξει σε αυτές τις ερωτικές επιστολές διότι θα βρει σημαντικά στοιχεία. Επιπλέον σημειώνουν ότι οι επιστολές (που εστάλησαν το καλοκαίρι του 1969) δείχνουν την ποιητική φύση του 25χρονου τότε Τζάγκερ. Δείχνουν έναν παθιασμένο αλλά και με αυτοσυγκράτηση νέο, λυρικό αλλά και βαθιά ειρωνικό ταυτόχρονα.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου και έχει τιμή εκτίμησης μεταξύ 111.300 και 159.000 δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ