Eντυπωσιασμένος o Τσαρλς Νταλάρα από την πρόοδο της Ελλάδας - iefimerida.gr

Eντυπωσιασμένος o Τσαρλς Νταλάρα από την πρόοδο της Ελλάδας

Eντυπωσιασμένος o Τσαρλς Νταλάρα από την πρόοδο της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός έγινε με τις αποφάσεις που πήρε το Eurogroup για την Ελλάδα υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Τσαρλς Νταλάρα.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, δήλωσε πως είναι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Νταλάρα υπογράμμισε πως κάποιες πλευρές αυτής της συμφωνίας δεν είναι ακόμα ευκρινείς, συμπεριλαμβανομένης και της επαναγοράς του χρέους. Οπως είπε «αυτό δεν συνιστά επαρκή πορεία για δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά λίγο ως πολύ είναι ένα σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός».

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα αποφύγει, τελικά, μία άτακτη στάση πληρωμών, ο κ. Νταλάρα εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προχωρήσει μπροστά και ότι δεν θα εκπέσει σε αυτή την κατάσταση, η οποία πρέπει να αποφευχθεί, όπως τόνισε, με οποιοδήποτε κόστος.

«Δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε αυτό, διότι δεν θα είναι κακό μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Νομίζω, ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να παλινδρομήσει την παγκόσμια οικονομία σε επικίνδυνες ατραπούς, όπως έκανε η πτώση της «Lehman Brothers», πριν από τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ