Ρεν: Χαμηλή συμμετοχή της Ελλάδας στη συγχρηματοδότηση έργων και το 2014-2020 - iefimerida.gr

Ρεν: Χαμηλή συμμετοχή της Ελλάδας στη συγχρηματοδότηση έργων και το 2014-2020

Ολι Ρεν: Στόχος η ελάφρυνση της Ελλάδας από έξοδα συγχρηματοδότησης έργων της ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι να συνεχιστεί το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής της Ελλάδας στα έργα συγχρηματοδότησης και κατά την περίοδο 2014-2020 κάτι που θα εξοικονομήσει για τη χώρα περίπου τέσσερα με πέντε δισ. ευρώ, δηλαδή 2,5% ποσοστό του ΑΕΠ τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομκών.

Ο Ολι Ρεν εξέφρασε τη σιγουριά του ότι κάτι τέτοιο θα έχει θετικά οφέλη προς το χρέους της χώρας αναμένοντας να δώσει νέα ανάσα στην Ελλάδα.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τη Ελλάδα για το ζήτημα της επαναγοράς ομολόγων, προβλέποντας εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τους όρους του μνημονίου, θα εξεταστούν περαιτέρω μέτρα για τη συρρίκνωση του χρέους

Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδηματά, αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup επανέλαβε τη σαφή δέσμευση της ευρωζώνης να μειώσει το βάρος του χρέους της Ελλάδας σε δύο φάσεις.

«Η πρώτη φάση αφορά στις πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις που ανελήφθησαν για τη μείωση του βάρους του χρέους στο 124% το 2020" και σε δεύτερη φάση πρέπει να εξετάσουν κι άλλα μέτρα και βοήθεια όπως χαμηλότερη συγχρηματοδότηση των διαρθρωτικών ταμείων ή περαιτέρω μείωση επιτοκίων για την επίτευξη κι άλλης αξιόπιστης μείωσης του λόγου του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ».

«Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Όλι Ρεν προσθέτοντας ότι «η πρώτη φάση θα υλοποιηθεί αμέσως, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ενώ υπάρχει κι άλλη υποχρέωση μέχρι το 2016 να αποφασιστούν αν είναι αναγκαία περαιτέρω μέτρα για να μειωθεί ακόμα περισσότερο το βάρος του χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ