Τρισδιάστατη εκτύπωση υπερήχων επιτρέπει σε εγκύους να «κρατούν στα χέρια τους» το μωρό τους πριν γεννηθεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Τρισδιάστατη εκτύπωση υπερήχων επιτρέπει σε εγκύους να «κρατούν στα χέρια τους» το μωρό τους πριν γεννηθεί [εικόνες]

«Κρατήστε στα χέρια σας» το μωρό σας πριν γεννηθεί - Ιάπωνες εκτυπώνουν τρισδιάσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιάπωνες επιστήμονες δίνουν τη δυνατότητα σε μελλοντικούς γονείς να κρατήσουν... στα χέρια τους το μωρό τους πριν αυτό γεννηθεί. Πώς; Μέσω μιας τριαδιάστατης εκτύπωσης του υπερήχου.

Η ιαπωνική εταιρεία Fasotec, για την τρισδιάστατη εκτύπωση του υπερηχογραφήματος χρησιμοποιεί ειδικούς εκτυπωτές οι οποίοι λειτουργούν όπως οι συνηθισμένοι ψεκασμού με μελάνι, με τη διαφορά ότι αντί για μελάνι, εκτοξεύουν... ρητίνη σε στρώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το αντικείμενο που έχει δοθεί εντολή να εκτυπωθεί.

Η εκτύπωση του υπερήχου κοστίζει 760 δολάρια. Η τρισδιάστατη εκτύπωση του εμβρύου είναι μεγέθους εννέα εκατοστών και την τοποθετούν σε ένα πλαίσιο και περιβάλλεται από υγρό, προκειμένου η απεικόνιση να είναι ακόμη πιο πειστική.

Μάλιστα, με κάθε «εκτύωπωση» η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει δώρο και μια... μινιατούρα του εμβρύου, επίσης κατασκευασμένη από ρητίνη την οποία μάλιστα προωθεί ως «ιδανικό για να το κρεμάσετε στο κινητό σας ή να το χρησιμοποιήσετε ως μπρελόκ».

Η ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάσει το «Το σχήμα του Αγγέλου» όπως αποκαλεί την τρισδιάστατη απεικόνιση ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να προσφέρει στις εγκύους άλλη μια δυνατότητα: Να «εκτυπώνουν» μόνο το πρόσωπο του εμβρύου.

Σύμφωνα με την εταιρεία η καλύτερη στιγμή για να προχωρήσει η έγκυος σε μια τέτοια κίνηση είναι ανάμεσα στον όγδοο και ένατο μήνα της κύησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ