Σε δίκη για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» ο Ακης Τσοχατζόπουλος - iefimerida.gr

Σε δίκη για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Σε δίκη για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» ο Ακης Τσοχατζόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα ο Άκης Τσοχατζόπουλος να παραπέμπεται πλέον σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνων.

Έτσι, με το υπ' αριθμόν 1468/2012 βούλευμα ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις «πόθε έσχες» της τριετίας 2006-2009.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2006 δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις μικρότερες περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν δήλωσε επενδυτικά προϊόντα (μετοχές και αξιόγραφα) αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ, ενώ το 2007 παρέλειψε να περιλάβει καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ και επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ.

Επίσης, το 2008 δήλωσε μικρότερες οικογενειακές καταθέσεις περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2009, δεν περιέλαβε στη δήλωση του «πόθεν έσχες» το ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου που αγόρασε η σύζυγός του και προφυλακισμένη Βίκυ Σταμάτη.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Γαληνού Μπρη πως το επίμαχο ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2010, ενώ με εντολή του εφέτη Θ. Κανελλόπουλου το σπίτι έχει δεσμευτεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ