Σούζαν Ράις, αυτή θα είναι προσεχώς η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Σούζαν Ράις, αυτή θα είναι προσεχώς η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ επιβεβαίωσε έμμεσα σήμερα ότι η Σούζαν Ράις, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ θα είναι η αντικαταστάτρια της Χίλαρυ Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πράγματι, η Σούζαν Ράις έχει το τέλειο προφίλ για τη θέση στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα: είναι γυναίκα, αφροαμερικανίδα και με υψηλά προσόντα.

Η Σούζαν Ράις δεν έχει καμία σχέση με τη συνεπώνυμή της Κοντολίζα Ράις, ηγερία του Τζορτζ Μπους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι κόρη του καθηγητή Οικονομικών Εμετ Ράις, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Stanford και στην Οξφόρδη. Εργάστηκε ως σύμβουλος θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στις προεκλογικές καμπάνιες τόσο του Μάικλ Δουκάκη όσο και του Τζορτζ Μπους το 2000 και του Μπαράκ Ομπάμα το 2008. Επί Κλίντον υπήρξε διευθύντρια Διεθνών Οργανισμών και Ειρηνευτικών Αποστολών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και κατόπιν σύμβουλος και από το 1997 υφυπουργός Εξωτερικών για τα θέματα Αφρικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ