Η κυβέρνηση Μέρκελ πλαστογράφησε έκθεση για τη φτώχεια στη Γερμανία - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση Μέρκελ πλαστογράφησε έκθεση για τη φτώχεια στη Γερμανία

Η κυβέρνηση Μέρκελ πλαστογράφησε έκθεση για τη φτώχεια στη Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική κυβέρνηση εξωράισε μια τετραετή έκθεση για τον πλούτο και τη φτώχεια στη χώρα που εκπονήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, φτάνοντας μέχρι να καταργήσει επικριτικά αποσπάσματα για τη μεγέθυνση των ανισοτήτων, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Ηδη από την εισαγωγή της έκθεσης, η φράση «η ιδιωτική κληρονομιά στη Γερμανία είναι πολύ άνισα κατανεμημένη», εξαφανίσθηκε από τη ρετουσαρισμένη εκδοχή σε σχέση με την αρχική, αντίγραφο της οποίας έχει η εφημερίδα.

Επίσης παραλείφθηκαν αναφορές σε συγκεκριμένα στοιχεία, για παράδειγμα στο γεγονός ότι «το 2010 στη Γερμανία σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν με μικτό ωρομίσθιο χαμηλότερο των 7 ευρώ», αποκαλύπτει ακόμη η εφημερίδα.

Μια άλλη φράση, η οποία κατάγγελλε τη μείωση των πραγματικών μισθών αυτά τα δέκα τελευταία χρόνια για τα πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα, άλλαξε και τώρα αυτή τη μείωση θεωρείται «ένδειξη διαρθρωτικών βελτιώσεων» στην αγορά εργασίας, καθώς η δημιουργία πολλών θέσεων απασχόλησης με χαμηλό μισθό ανάμεσα στο 2007 και το 2011 επέτρεψε την επιστροφή ανέργων στην εργασία.

Πάντα σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, ο φιλελεύθερος υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ επεσήμανε πως η πρώτη εκδοχή της έκθεσης του υπουργείου Εργασίας, η οποία είχε ελεγχθεί από την Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), δεν βρισκόταν μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής άποψης.

«Δεν είναι μια εξωραϊσμένη έκθεση», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας. «Οι τροποποιήσεις έγιναν έπειτα από συνεννόηση διαφόρων υπουργείων», μια διαδικασία η οποία είναι «φυσιολογική», πολύ περισσότερο που η έκθεση είναι πυκνή -πάνω από 500 σελίδες- και καλύπτει ένα πολύ ευρύ τομέα, επέμεινε η εκπρόσωπος.

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί η ημερομηνία δημοσιοποίησής της, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, επειδή η τελική έκθεση πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ