Δικαστήριο των ΗΠΑ αναγκάζει εταιρείες καπνού να διαφημίσουν ότι παραπλανούσαν τον κόσμο! - iefimerida.gr

Δικαστήριο των ΗΠΑ αναγκάζει εταιρείες καπνού να διαφημίσουν ότι παραπλανούσαν τον κόσμο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίνοντας ότι για χρόνια παραπλανούσαν τους καταναλωτές, αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε μεγάλες εταιρείες καπνού σε διαφημιστική εκστρατεία επανόρθωσης, τις οποίες θα πληρώσουν οι ίδιες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα on line», πρόκειται για την πιο βαριά μέχρι τώρα ποινή σε βάρος των εταιρειών στην ιστορία της 13χρονης δικαστικής διαμάχης για το θέμα, ενώ οι λεπτομέρειες της εκστρατείας δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Γκλάντις Κέσλερ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων της εκστρατείας, αναφέροντας στην απόφασή της ότι η νέα εκστρατεία οφείλει να αντισταθμίσει την «παραπλάνηση εκ μέρους των εταιρειών στο παρελθόν», η οποία πηγαίνει πολύ πίσω μέχρι το 1964..

Σύμφωνα και πάλι με τα «Νέα on line», οι διαφημίσεις θα δημοσιεύονται σε πληθώρα μέσων για μέχρι και δύο χρόνια. Μεταξύ των μηνυμάτων βρίσκεται και το εξής: «Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενες εταιρείες σκόπιμα εξαπάτησαν το αμερικανικό κοινό πουλώντας ψευδώς τσιγάρα χαμηλότερης πίσσας και ελαφριά τσιγάρα ως τσιγάρα που βλάπτουν λιγότερο από τα κανονικά».

Οι προθέσεις των εταιρειών για το αν θα ασκήσουν έφεση δεν είναι ακόμη σαφείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ