Μπρυκνέρ: «Η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται γερμανικά σύμβολα που έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή» - iefimerida.gr

Μπρυκνέρ: «Η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται γερμανικά σύμβολα που έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή»

Μπρυκνέρ «Η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται γερμανικά σύμβολα που έφεραν την Ελλάδα στη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Πασκάλ Μπρυκνέρ των «Μαύρων Φεγγαριών του Έρωτα» μίλησε χθες για την ελληνική κρίση, τη Χρυσή Αυγή, το χρέος, τον Ολάντ και τον Σαρκοζί.

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι από τους ελάχιστους διανοητές της Ευρώπης που μπορούν να μιλήσουν για μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων, κατορθώνοντας να ενώνει τα πάντα με τον σαφή ιστό της ταυτότητας και του συναισθήματος. Χθες, καθώς ουρές Αθηναίων κατέκλυσαν τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να τον ακούσουν δεν άφησε κανέναν δυσαρεστημένο: μίλησε για την κρίση, τον έρωτα, τη φιλοσοφία, την απιστία, τον καπιταλισμό, το γάμο, τον κομουνισμό, τη θρησκεία, τον ναζισμό. Για να ομολογήσει στο κοινό πως ακόμη αναζητά την αλήθεια αφού «μέχρι τώρα έχω βρει μόνο αναγνώσεις της, όχι την ίδια την αλήθεια».

Αναφέρθηκε προφανώς στις γαλλικές εκλογές και στην κρίση που έχει ήδη αρχίσει να πνίγει τη χώρα του: «Ψήφισα τον Ολάντ και ακόμη τον ακολουθώ αν και έχω αμφιβολίες. Είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά οι εφημερίδες της Αριστεράς τον κατηγορούν σαν να περίμεναν ένα θαύμα. Δεν έκανε ό,τι ο Σαρκοζί, που έδωσε πολλές υποσχέσεις». Για άλλη μια φορά απέφυγε να μιλήσει για λύσεις ή θεραπείες στην οικονομική κρίση που είναι σαφώς ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική όπως αρέσκονται να γράφουν ορισμένα διεθνή έντυπα. «Η κρίση είναι εδώ, έχει όμως ένα θετικό: μας υποχρεώνει να ξαναβάλουμε τα ρολόγια στην ώρα τους. Υπάρχει μία αρχή που μας λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Η κρίση είναι οδυνηρή αλλά μας αναγκάζει να λάβουμε αποφάσεις για το μέλλον. Οι παραδόσεις, τα έθιμα, οι συνήθειες είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ελληνικό χρέος, ανέφερε πως «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και η Γερμανία θα πρέπει να μπορέσουν να διαγράψουν τμηματικά ή εξ ολοκλήρου το ελληνικό χρέος». Όπως ήταν αναμενόμενο ερωτήθη από το κοινό για την άνοδο της ακροδεξιάς και ειδικότερα για τη Χρυσή Αυγή για να απαντήσει: «Αυτό που μου κάνει εντύπωση στη Χρυσή Αυγή, είναι ότι χρησιμοποιεί τη σβάστικα και κάποια σύμβολα, γερμανικά, ενώ η Ελλάδα ήταν κάποτε υπό γερμανική κατοχή. Η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται σύμβολα που εξυμνούν σύμβολα μίας χώρας που βούτηξε στη δυστυχία τη χώρα σας και την έφερε στο χείλος της καταστροφής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ