Μιχαλολιάκος: Αν μας θέσουν εκτός νόμου θα ιδρύσω νέο κόμμα και θα πάρω διπλάσιο ποσοστό - iefimerida.gr

Μιχαλολιάκος: Αν μας θέσουν εκτός νόμου θα ιδρύσω νέο κόμμα και θα πάρω διπλάσιο ποσοστό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σαφή προαναγγελία ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα σύντομα για να το έχει ως εναλλακτική μορφή πολιτικής δράσης σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, όπως ζήτησε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλοντας και σχετικές πρωτοβουλίες, κάνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ιστότοπου ethnikismos.net, υποστηρίζει με έπαρση ότι το μόνο που μπορεί να πετύχουν όσοι επιδιώκουν να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του είναι να διπλασιάσουν τα ποσοστά του. Χωρίς να το αναφέρει προφανώς έχει στο μυαλό του την ιστορία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία ο οποίος μετά από πολλές περιπέτειες του ισλαμικού κόμματος με την Τουρκική Δικαιοσύνη έγινε πρωθυπουργός ιδρύοντας το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και ότι οι θέσεις του κόμματός του είναι δεδομένες και δεν αλλάζουν, ακόμη κι αν αυτό φέρει την δημοσκοπική πτώση του.

Ερωτώμενος για το χρόνο των εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις σημειώνει: «Δεν επιθυμώ να κάνω πολιτικές προβλέψεις. Το τοπίο είναι τόσο ρευστό, ώστε θα ήταν παρακινδυνευμένες. Με δεδομένο πάντως ότι δεν βλέπω ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, δεν βλέπω πολύ πιθανό να γίνουν μέσα στο 2013 εκλογές. Άλλωστε, με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και να γίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κυβερνήσει, εκτός εάν προσδεθεί απόλυτα με το Μνημόνιο. Στην περίπτωση αυτή, ναι, μπορεί να γίνουν πρόωρες εκλογές.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ