Εικόνες Αραβικής Ανοιξης ξανά στην πλατεία Ταχρίρ-Ενας νεκρός από χημικά - iefimerida.gr

Εικόνες Αραβικής Ανοιξης ξανά στην πλατεία Ταχρίρ-Ενας νεκρός από χημικά

Εικόνες Αραβικής Ανοιξης ξανά στην πλατεία Ταχρίρ-Ενας νεκρός από χημικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη στην κεντρική πλατεία του Καϊρου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις στο διάταγμα του προέδρου Μόρσι με το οποίο διευρύνονται οι εξουσίες του.

Η πρωτοβουλία αυτή του Αιγύπτου προέδρου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στη χώρα με πλήθος κόσμου να διαδηλώνει κατά του Μόρσι υπό τον φόβο να μην εξελιχθεί σε νέο Μουμπάρακ.

Αρκετοί είναι και οι διαδηλωτές που έχουν στήσει σκηνές στην πλατεία Ταχρίρ και αρνούνται να αποχωρήσουν εάν δεν αποσυρθεί το διάταγμα Μόρσι, ενώ σημειώθηκαν και σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τις οποίες ένας πενηντάχρονο φέρεται να έχασε τη ζωή του από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τη χρήση δακρυγόνων.

Την Τρίτη ο πρόεδρος Μόρσι και η δικαστική εξουσία κατέληξαν σε έναν άτυπο συμβιβασμό για το συγκεκριμένο διάταγμα, καθώς , ο Αιγύπτιος πρόεδρος υποσήριξε ότι οι υπερεξουσίες του θα ισχύσουν μόνο σε περιπτώσεις εξωτερικής πολιτικής.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, ζητούν την πλήρη απόσυρση του διατάγματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ