ΟΟΣΑ: Σημαντική μείωση του βάρους για την Ελλάδα από τη συμφωνία ΕΕ και ΔΝΤ - iefimerida.gr

ΟΟΣΑ: Σημαντική μείωση του βάρους για την Ελλάδα από τη συμφωνία ΕΕ και ΔΝΤ

ΟΟΣΑ: Σημαντική για τη μείωση του βάρους για την Ελλάδα η συμφωνία ΕΕ και ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Ανχελ Γκούρια, χαιρέτισε τα αποτελέσματα του Eurogroup τονίζοντας ότι οι ανακοινώσεις είναι σημαντικές κυρίως για την προετοιμασία του εδάφους για την επαναγορά του ιδιωτικού χρέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα αυτά θα επιτρέψουν «να αποκατασταθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών» της Ελλάδας, κυρίως αν συνοδεύονται από «μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης».

Ο Γκούρια, ανάμεσα σε άλλα, βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσα τη μείωση των επιτοκίων που δίνει περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή των τόκων και του αρχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα, χαιρέτισε τη συμφωνία για την «απόδοση στην Ελλάδα των κερδών που θα αποκομίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την επαναγορά του ελληνικού χρέους».

«Αυτό δεν προκαλεί απώλειες σε κανέναν κανείς δεν θα χάσει χρήματα, δεν πρόκειται για χρηματοδότηση, αλλά για την απόδοση στους Έλληνες αυτών που τους οφείλονται», εξήγησε ο Γκουρία, ο οποίος χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο της μείωσης του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ