Στη Βουλγαρία ξεκίνησε η επανάσταση της... ιπτάμενης ντομάτας - Τις πετάνε στη Βουλή - iefimerida.gr

Στη Βουλγαρία ξεκίνησε η επανάσταση της... ιπτάμενης ντομάτας - Τις πετάνε στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πόλεμος της τομάτας κατά της διαφθοράς στη Βουλγαρία ξεκίνησε. Ακολουθώντας το παράδειγμα «μακρυμάλλη γενειοφόρου» ομοεθνή ποιητή τους, πλήθος Βουλγάρων διαδηλωτών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά του κοινοβουλίου της χώρας, πετώντας τομάτες.

Κρατώντας πανό με συνθήματα του τύπου «Σταματήστε την πολιτική υποκρισία», εκσφενδόνιζαν τομάτες, δεσμευόμενοι ότι θα εντατικοποιήσουν τις διαμαρτυρίες τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών τον Ιούλιο.

«Αυτή είναι η αρχή των διαδηλώσεων» δήλωσε ο «εμπνευστής» της διαμαρτυρίας, ο 61χρονος ποιητής Νικολάι Κόλεβ, γνωστός με το παρατσούκλι "Bosiya" (ξυπόλητος). «Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα για το πώς μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε.»

Σύμφωνα με το euro2day.gr, o κ. Κόλεβ «την περασμένη εβδομάδα επέδωσε επιστολές προς το κοινοβούλιο, κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες, το ανώτατο δικαστήριο, καθώς και την κρατική τηλεόραση και ραδιόφωνο, όπου απειλεί ότι θα ρίχνονται ντομάτες στα κτίριά τους, γιατί είναι υπεύθυνοι για την ευρύταη διαφθορά, εγκληματικότητα και έλλειψη ελευθερίας του λόγου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ