Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο πλευρό 2.000 υποσιτιζόμενων μαθητών - iefimerida.gr

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο πλευρό 2.000 υποσιτιζόμενων μαθητών

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο πλευρό 2.000 υποσιτιζόμενων μαθητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τους Έλληνες και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε το Υπουργείο Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή, 2.000 οικογένειες υποσιτίζονται καθημερινά, αφού δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά στα παιδιά τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των προέδρων των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων, ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής πατέρας Μάξιμος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες και πρόσθεσε ότι η Αρχιεπισκοπή έλαβε από το Υπουργείο λίστες με τα ονόματα 2.000 οικογενειών που υποσιτίζονται και κάθε μήνα θα τους στέλνει δέματα με τρόφιμα και ρούχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη συνέλευση τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά κάνοντάς τα «δικά της παιδιά», ενώ ζήτησε από τους κληρικούς να είναι «στρατιώτες σε αυτή την ώρα της κρίσης»

Ο πατέρας Μάξιμος, μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, εξήγησε ότι η Αρχιεπισκοπή θα εντάξει τις οικογένειες αυτές στο πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι» το οποίο υλοποιεί η ΜΚΟ «Αποστολή»

Προς το παρόν, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα ο Γενικός διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας και ο διευθυντής Οικονομικών π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης, τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι βρίσκουν φαγητό σε 74 ενορίες της Αρχιεπισκοπής καθημερινά., ενώ την περασμένη χρονιά συγκεντρώθηκαν 2.000 μονάδες αίματος από τα προγράμματα ενοριακής αιμοδοσίας.

Διαψεύδει το Υπουργείο Παιδείας

«Δεν υπήρξε θέμα έκκλησης από πλευράς υπουργείου προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη σίτιση απόρων μαθητών» αναφέρει η Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθηνά Λινού, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η Ειδική Γραμματέας επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου συνεργάστηκαν με την Εκκλησία, εκπρόσωποι της οποίας είχαν ζητήσει σε πρόσφατη επίσκεψή τους να βοηθήσουν στο θέμα της σίτισης στα σχολεία. Οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενημέρωσαν το υπουργείο ότι μπορούν να βοηθήσουν έως 2.000 παιδιά με την αποστολή δεμάτων απευθείας στις οικογένειες των απόρων μαθητών.

Το υπουργείο απευθύνθηκε στους διευθυντές των σχολείων που υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι οποίοι και απέστειλαν λίστες με τα ονόματα των μαθητών καθώς και τις διευθύνσεις της κατοικίας τους.

Η αποστολή των δεμάτων με τρόφιμα και ρούχα θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες. Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με το ίδρυμα Νιάρχου σε πρόγραμμα σίτισης που ξεκίνησε πέρυσι με 7.000 παιδιά και φέτος θα επεκταθεί σε 25.000 παιδιά. Το πρόγραμμα αφορά σε εκατό σχολεία πανελλαδικά όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα υποσιτισμού.

Το υπουργείο, στο μεταξύ, αναζητά πόρους από ιδιωτικούς φορείς για να επεκτείνει το πρόγραμμα σίτισης που ξεκίνησε πέρυσι με τη μορφή μικρών γευμάτων (σάντουιτς και χυμοί) σε πολύ μικρό αριθμό σχολείων τα οποία βρίσκονται στις λεγόμενες Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ