Φρακάρει σε 22 μήνες ο ΧΥΤΑ Φυλής - iefimerida.gr

Φρακάρει σε 22 μήνες ο ΧΥΤΑ Φυλής

«Φουλάρει» σε 22 μήνες ο ΧΥΤΑ Φυλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα καλυφθεί η χωρητικότητα του χώρου ελεγχόμενης διάθεσης απορριμμάτων στη Φυλή έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ο κ. Σγουρός μέχρι τις 16 Νοεμβρίου είχαν εναποτεθεί 11.650.000 κυβικά μέτρα απορριμμάτων, με την εναπομένουσα χωρητικότητα να ανέρχεται σε 5.381.231 κ.μ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής παράγονται 5.500 τόνοι οικιακών απορριμμάτων, με το χρόνο που μένει μέχρι να «γεμίσει» ο ΧΥΤΑ Φυλής να υπολογίζεται σε 22 μήνες.

Κάτι τέτοιο, καθιστά επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε με την κατασκευή των τεσσάρων νέων μονάδων να περιοριστεί η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή, υπογράμμισε ο κ. Σγουρός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ