Φέκτερ: Υπάρχει πολιτική βούληση για συμφωνία στο Eurogroup - iefimerida.gr

Φέκτερ: Υπάρχει πολιτική βούληση για συμφωνία στο Eurogroup

Φέκτερ: Υπάρχει πολιτική βούληση για συμφωνία στο Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεπεισμένη ότι η σημερινή συνεδρίαση θα έχει θετικά αποτελέσματα τόσο για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού όσο και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Η Μαρία Φέκτερ τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες και εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις της, ενώ πρόσθεσε ότι στο Eurogroup αναμένεται να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο στο οποίο συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομιών το Σάββατο.

«Αν γίνει αυτό ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε η Μ. Φέκτερ.

Αφησε, επίσης, ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί ο στόχος για το ελληνικό χρέος μέχρι το 2022, ενώ επανέλαβε ότι η μείωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή αυτή τη στιγμή.

Καταλήγοντας, η Μ. Φέκτερ δήλωσε, ότι το «κούρεμα» του διακρατικού χρέους της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτό από τις χώρες της ευρωζώνης, αλλά ούτε και από τους φορολογούμενούς τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ