Παιδεραστές ιερείς δρουν υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας στον Καναδά - iefimerida.gr

Παιδεραστές ιερείς δρουν υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας στον Καναδά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Κεμπέκ του Καναδά έπειτα από αποκαλύψεις που αφορούν σε πολυετή υπόθεση μαζικής σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ανήλικων κωφάλαλων από καθολικούς ιερωμένους σε οικοτροφείο του Μόντρεαλ. Από το 1940 έως το 1982, τα θύματα δεν είναι ούτε 10 ούτε 20, αλλά...

500 με 600 ηλικίας 8 έως 17 ετών. Δράστες 28 μέλη της τοπικής καθολικής κοινότητας και 6 εργαζόμενοι στο οικοτροφείο. Αφορμή μία εκπομπή της καναδικής τηλεόρασης που φιλοξένησε πρώην τρόφιμους του οικοτροφείου, οι οποίοι εξέθεσαν την ιστορία τους στην κοινή γνώμη.

Τα θύματα έχουν καταθέσει από την Άνοιξη προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, με τις ακολουθούμενες διαδικασίες να κινούνται με αργούς ρυθμούς, καθώς ο μέσος όρος των κατηγορουμένων είναι τα 70 χρόνια. Αλλοι ιερείς έχουν πεθάνει, ενώ άλλοι εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ