Ποια είναι η γυναίκα-μυστήριο που διευθύνει 1.200 offshore εταιρείες από μία βραχονησίδα στην Καραϊβική - iefimerida.gr

Ποια είναι η γυναίκα-μυστήριο που διευθύνει 1.200 offshore εταιρείες από μία βραχονησίδα στην Καραϊβική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 38 της μοιάζει να έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές αυτοκρατορίες του πλανήτη. Χίλιες διακόσιες (1.200) offshore εταιρείες διεσπαρμένες στην Καραϊβική, την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Στα χαρτιά τουλάχιστον, γιατί στην πραγματικότητα...

Η νήσος Νέβις είναι ένα νησάκι της Καραϊβικής κοντά στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους των Μικρών Αντιλλών, περίπου 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πουέρτο Ρίκο και 80 χιλιόμετρα δυτικά της Αντίγκουα.

Εκεί φαίνεται να εδρεύει η περιώνυμη Σάρα Πετρ-Μίαρς η οποία έχει επισήμως καταχωρηθεί ως διευθύντρια 1.200 εταιρειών, ενώ ο συνέταιρός της, Έντουαρντ Πετρ-Μίαρς εμφανίζεται ως διευθυντής άλλων 1.000 διεθνών εταιρειών.

Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ένα offshore δίκτυο ιστότοπων πορνογραφικού περιεχομένου, σελίδων προώθησης πολυτελών οχημάτων και καζίνο διασυνδεδεμένων μέσω ταχυδρομικών θυρίδων και letter drops.

Εξίσου μυστήριο παραμένει και η πραγματική έδρα αυτής της υπερ-επιχειρηματία: οι καταχωρήσεις που αφορούν στις εταιρείες της στη Μεγάλη Βρετανία περιλαμβάνουν 12 διαφορετικές διευθύνσεις, πολλές εκ των οποίων στο Λονδίνο. Καμία όμως από αυτές δεν είναι διεύθυνση κατοικίας.

Μονάχα μία καταχωρημένη διεύθυνση μοιάζει να είναι αληθινή διεύθυνση κατοικίας. Πρόκειται για μία αγροικία στη νήσο Σαρκ: ένα μικρό νησί στα νοτιοδυτικά της Μάγχης, το οποίο αποτελεί ένα από τα νησιά της Μάγχης και είναι μέρος του Κτήματος (Bailiwick) του Γκέρνσεϊ., 3.000 μίλια από το Νέβις.

Σύμφωνα με έρευνα η συγκεκριμένη, εγκαταλελειμμένη πλέον οικία αποτελούσε ιδιοκτησία της οικογενείας της. Μέχρι εκεί όμως φτάνουν τα στοιχεία και τα ίχνη της Σάρα Πετρ-Μίαρς.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο νησιά σαν το Νέβις πηγαίνουν τόσο καλά είναι οι offshore εταιρείες. Οι ντόπιοι δεν παραπονιούνται. Αυτοί που φωνάζουν είναι οι χώρες που πλήττονται οικονομικά λόγω της φοροδιαφυγής.

Αλλά αυτό, όπως λένε και οι ντόπιοι, είναι δικό τους πρόβλημα...

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ