Γκέρχαρντ Σρέντερ: Η Ελλάδα εκτός από μεταρρυθμίσεις χρειάζεται και περισσότερο χρόνο

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές έπρεπε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, πριν ξεσπάσει η κρίση, ενώ επισημαίνει ότι η χώρα έχει ανάγκη από περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Frankfurter Sonntagszeitung» ο Σρέντερ υπογραμμίζει «οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, πριν ξεσπάσει η κρίση που απλώς αναγκάζει την Ελλάδα να ξεπουλά την περιουσία της».

Αναφορικά με την ένταξη της Ελλάδας στη Νομισματική Ενωση ο Γκέρχαρντ Σρέντερ τόνισε ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση της Ευρωπαϊκής κυβέρνηση και δεν ήταν μόνο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα αποτελεί το λίκνο της Ευρώπης» επισημαίνει ο πρώην καγκελάριος και προσθέτει ότι υπήρχαν δομικά σφάλματα στη δημιουργία του ευρώ και τώρα είναι η ευκαιρία να διορθωθούν.

Ο πρώην Καγκελάριος απορρίπτει πάντως κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η παραβίαση εκ μέρους της Γερμανίας των κριτηρίων του Συμφώνου Σταθερότητας συνέβαλε στην σημερινή κρίση, τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με τον γερμανικό προϋπολογισμό το 2003 ή το 2004. Αναφέρεται δε στην «Ατζέντα 2010», υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ήταν πολύ πιο σημαντική από την υπέρβαση των ορίων του ελλείμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ