Γκέρχαρντ Σρέντερ: Η Ελλάδα εκτός από μεταρρυθμίσεις χρειάζεται και περισσότερο χρόνο - iefimerida.gr

Γκέρχαρντ Σρέντερ: Η Ελλάδα εκτός από μεταρρυθμίσεις χρειάζεται και περισσότερο χρόνο

Γκέρχαρντ Σρέντερ: Η Ελλάδα εκτός από μεταρρυθμίσεις χρειάζεται και περισσότερο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές έπρεπε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, πριν ξεσπάσει η κρίση, ενώ επισημαίνει ότι η χώρα έχει ανάγκη από περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Frankfurter Sonntagszeitung» ο Σρέντερ υπογραμμίζει «οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, πριν ξεσπάσει η κρίση που απλώς αναγκάζει την Ελλάδα να ξεπουλά την περιουσία της».

Αναφορικά με την ένταξη της Ελλάδας στη Νομισματική Ενωση ο Γκέρχαρντ Σρέντερ τόνισε ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση της Ευρωπαϊκής κυβέρνηση και δεν ήταν μόνο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα αποτελεί το λίκνο της Ευρώπης» επισημαίνει ο πρώην καγκελάριος και προσθέτει ότι υπήρχαν δομικά σφάλματα στη δημιουργία του ευρώ και τώρα είναι η ευκαιρία να διορθωθούν.

Ο πρώην Καγκελάριος απορρίπτει πάντως κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η παραβίαση εκ μέρους της Γερμανίας των κριτηρίων του Συμφώνου Σταθερότητας συνέβαλε στην σημερινή κρίση, τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με τον γερμανικό προϋπολογισμό το 2003 ή το 2004. Αναφέρεται δε στην «Ατζέντα 2010», υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ήταν πολύ πιο σημαντική από την υπέρβαση των ορίων του ελλείμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ