Aυτά είναι τα αρχαία αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει οι ληστές από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Aυτά είναι τα αρχαία αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει οι ληστές από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα σάκο που ήταν θαμμένος σε περιοχή έξω από το χωριό Κοσκινάς σε μικρή, σχετικά, απόσταση από την Αρχαία Ολυμπία - μόλις δύο χιλιόμετρα - βρέθηκαν και τα 77 αρχαία αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Εγκέφαλος» της κινηματογραφικής ληστείας, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, που ανακοινώθηκε η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν ένας 42χρονος Ελληνας, ο οποίος πουλούσε αναπτήρες και άλλα μικροαντικείμενα σε δρόμος στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα και ο οποίος, μαζί με τους συνεργούς του πίστευαν ότι είχαν κάνει τη ληστεία του αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και η γενική γραμματέας Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο των εν λόγω αρχαίων αντικειμένων που είχαν κλαπεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας:

Φωτογραφίες και βίντεο: astynomia.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ