ΔΗΜΑΡ: Η Σύνοδος Κορυφής δεν πήρε απόφαση γιατί η ΕΕ εγκλωβίστηκε σε εθνικούς εγωισμούς - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Η Σύνοδος Κορυφής δεν πήρε απόφαση γιατί η ΕΕ εγκλωβίστηκε σε εθνικούς εγωισμούς

ΔΗΜΑΡ: Η Σύνοδος Κορυφής δεν πήρε απόφαση γιατί η ΕΕ εγκλωβίστηκε σε εθνικούς εγ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποτυχία των 27 ηγετών της ΕΕ να συμφωνήσουν στη ύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στην κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων και για την επταετία 2014-2020, σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά, αποδίδοντάς την σε εγκλωβισμό σε εθνικούς εγωισμούς.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως «οι συντηρητικές κυβερνήσεις που πλειοψηφούν στα Ευρωπαϊκά όργανα δεν διαθέτουν ούτε συνολικό σχέδιο ούτε όραμα για την αντιμετώπιση μιας ευρωπαϊκής κρίσης. Η γενναία αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού είναι μία από τις σημαντικές προϋποθέσεις για να μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύει κοινές πολιτικές προς όφελος των ασθενέστερων κρατών και κοινωνικών ομάδων».

Παράλληλα, η Αγίου Κωνσταντίνου τονίζει ότι για τη κοινοτική χρηματοδότηση θα πρέπει «να ληφθεί υπόψη η δυσμενής οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και άλλων αντίστοιχων χωρών».

«Ειδικά για τις χώρες της E.E που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως η χώρα μας, η χρηματοδότηση πρέπει να λάβει υπόψη την υποβάθμιση της οικονομικής κατάστασης λόγω της κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι μόνο η οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης συνιστά δρόμο θετικής προοπτικής για όλα τα κράτη μέλη, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ