Ντράγκι: Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Ντράγκι: Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη

Ντράγκι: Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την γενικότερη κατάσταση στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σε δηλώσεις που έκανε στη Φραγκφούρτη, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως «με αργό ρυθμό, η εμπιστοσύνη στην περιοχή της Ευρωζώνης ανακάμπτει», βασιζόμενος στη βελτίωση του δείκτη καταγραφής του κλίματος εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό τομέα σε δύο από τις πιο σημαντικές οικονομίες της (Γερμανία, Γαλλία).

Παράλληλα, ο Μάριο Ντράγκι προανήγγειλε στην ομιλία του τον νέο ευρωπαϊκό φορέα τραπεζικής εποπτείας που θα ελέγχει όλες ανεξαιρέτως τις εμπορικές τράπεζες της 17μελούς Ευρωζώνης, αλλά και πέραν αυτής, «ώστε να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη». Τόνισε ότι και κράτη που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη θα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στη δικαιοδοσία του νέου φορέα.

Τα θεμέλια αυτού του νέου πλαισίου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα τεθούν ήδη από τον Ιανουάριο, υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Υπενθύμισε ότι η ΕΚΤ έχει παράσχει χαμηλότοκα δάνεια ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ συγκρατεί στο πρωτοφανές 0,75% το βασικό δανειστικό της επιτόκιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ