Κι όμως και τα έμβρυα χασμουριούνται! [βίντεο] - iefimerida.gr

Κι όμως και τα έμβρυα χασμουριούνται! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα έμβρυα εκτός από το να έχουν λόξιγκα και να τεντώνονται μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, χασμουριούνται. Αυτό απέδειξε πρόσφατη επιστημονική έρευνα. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξή του και για το λόγο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και δείκτη για την υγεία του μωρού.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS ONE» και την οποία διεξήγαγαν βρετανοί ειδικοί από τα πανεπιστήμια του Λάνκαστερ και του Ντέραμ, τα έμβρυα χασμουριούνται συχνά, μεταξύ της 24ης και της 36ης εβδομάδας κύησης. Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι από την 28η εβδομάδα καταγράφηκε σταθερή μείωση του χασμουρητού.

Οι ερευνητές με επικεφαλής την Δρ Νάτζα Ράισλαντ μελετώντας απεικονίσεις 4D, 15 υγιών εμβρύων κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη – για το αν τα έμβρυα χασμουριούνται ή όχι – που κρατούσε χρόνια.

Η συχνότητα του χασμουρητού των εμβρύων στη μήτρα σχετίζεται με την ωρίμανση του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος κατά την κύηση, ωστόσο, η λειτουργία και η σημασία του χασμουρητού παραμένουν άγνωστες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ