Bόμβα Αρείου Πάγου: Μείωση αποδοχών για δικαστικούς που απέχουν από τα καθήκοντά τους - iefimerida.gr

Bόμβα Αρείου Πάγου: Μείωση αποδοχών για δικαστικούς που απέχουν από τα καθήκοντά τους

Bόμβα από τον Αρειο Πάγο – Θα μειώνονται οι αποδοχές των δικαστικών που απεργούν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στοπ» στις κινητοποιήσεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών βάζουν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τεντές και ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστών και δικαστηρίων, Γεώργιος Χρυσικός ο οποίοι ζητούν να γίνονται περικοπές στους μισθούς όσων απέχουν από την έδρα.

Ειδικότερα, οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης ζητούν από τους εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του Οργανισμού των Δικαστηρίων, όπως αυτός τροποποιήθηκε επί υπουργίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Ο οργανισμός των Δικαστηρίων επιτρέπει την περικοπή ή μείωση των αποδοχών των λειτουργών ανάλογα με την απόδοσή τους.

Τα δύο έγγραφα των κ. Τεντέ και Χρυστικού επισημαίνουν ότι οι περικοπές θα γίνουν για όσους δικαστικούς και εισαγγελικούς λετουργούν συνεχίζουν «υπαιτίως. Τις διακοπές και αναβολές των δικών, όπως και σε εκείνους που έχουν αναστείλει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Η σχετική διάταξη, ωστόσο, δεν θα είναι άμεσης εφαρμογής, καθώς, σύμφωνα με τη διαδικασία, ο εισαγγελέας ή δικαστής θα καλείται σε εξηγήσεις από τον διευθύνοντα το δικαστήριο ή τον εισαγγελέα Εφετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα από όλα θα ελεγχθούν από τους επιθεωρητές των δικαστηρίων οι δικαστές εκείνοι που δίνουν κατευθείαν αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων από τις 10 π.μ., επικαλούμενοι ότι οι γραμματείς δεν επιστρέφουν στην έδρα μετά το πέρας του ωραρίου (3 μ.μ.) για να εκδικαστούν οι υποθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ